Bebekler İçin İhtiyaç Listesi

İlk yılda ihtiyacınız olan temel araç gereçlerin listesi

Bebekler çok fazla yer tutmazlar fakat eşyaları kesinlikle tutar. Mağazalarda gördüğünüz her şeye ihtiyacınız olmasa da birkaç temel şeye ihtiyacınız vardır. Aşağıda, ilk bebeğinizi evinize götürürken ve ilk yılında ihtiyacınız olan temel malzemelerin bir listesini bulabilirsiniz.

Yeni doğan – 6 hafta

3 ay – 6 ay

6 ay – 12 ay

Yeni doğan – 6 hafta

Yeni doğanınız, sevginiz, sıcaklığınız ve sütünüzden başka fazla bir şeye ihtiyaç duymamaktadır. Ancak, yaşamınızı daha kolaylaştıracak bazı şeyler bulunmaktadır.

Bir bebek karyolası. Bebeğiniz büyüdükçe bir bebek karyolasına ihtiyaç duyacaktır. İşte bazı yararlı öneriler:

* Bebek karyolasının ahşap çubuklarının birbirinden 2-6 cm ayrı olduğundan emin olun.
* Şiltenin sert olduğundan ve tam olarak oturduğundan emin olun (şilte ve bebek karyolasının kenarlarının arasındaki aralık 4 cm’den az olmalıdır).

Bir araç koltuğu. Arabada giderken çocukları bağlamamak hem yasa dışıdır hem de tehlikelidir. Doğumdan itibaren pek çok seçenek vardır: bazı bebek araç koltukları spesifik olarak sadece küçük bebekler için tasarlanmıştır (9-10 kg ağırlıkta olanlar). Diğer modeller küçük bebekler için kullanılabilmekte ve sonra daha büyük bir bebek tarafından (13 kg ağırlıkta) veya küçük bir çocuk tarafından kullanım için dönüştürülebilmektedir (18 kg ağırlıkta). Hangi araç koltuğunu seçerseniz seçin Avrupa Güvenlik Standardı ECE. R44.03 Evrensel’e uyduğundan emin olun. 9 kg’nin altındaki tüm bebekler için olan araç koltukları arkaya bakıyor olmalıdır; yani bebek koltuğa bakıyor olmalıdır, arabanın ön tarafına değil.

Bir anne kucağı. Bu bebeğinizi göğsünüze yakın tutar ve onunla yakın temas halindeyken işlerinizi yapmanıza izin verir. Bebeğinizin kafasının iyi şekilde desteklendiğinden emin olun.

Bir çocuk arabası. Bir noktada yeni doğanınızla dışarı çıkmak isteyeceksiniz ve o büyüdükçe bu dışarı çıkmak daha düzenli ve önemli hale gelecek. Yaslanan bir bebek modelinden daha büyük bebekler için uygun olan dik versiyona dönüştürülen bir bebek arabasını düşünebilirsiniz.

Plastik biberonlar ve emzikler. Yalnızca emziriyorsanız bile, bir başkasına vermek için sütünüzü sağmak zorunda kalırsanız diye, etrafta iki veya üç tane plastik biberonun olması kimseye zarar vermez. Yeni doğanlar genellikle 120 ml şişeleri kullanırlar. Daha büyük bebekler 240 ml’lik biberona ihtiyaç duyacaktır.

Bir bebek koltuğu. Pek çok aile başka bir şey yaparken bebeği güvenli bir yerde oturtmak için bir bebek koltuğu kullanmayı severler. Sağlam, iyi takviye edilmiş modeller bunu daha kolaylaştırır. Asla bir bebek koltuğunu yüksek bir tezgahın üzerine yerleştirmeyin.

Bebek salıncağı. Bazı ebeveynler bir sancıyı salıncak kadar yatıştıran hiçbir şey olmadığını iddia ederler. Güvenilir bir markayı aldığınızdan emin olun ve kurulum talimatlarını dikkatli şekilde izleyin. Oturağı çok küçük bebekler için takviye etmek gerekebilir.

Banyo malzemeleri. Bebeğinizin göbek bağı düştükten sonra ona banyo yaptırabilirsiniz. Plastik bir küvete veya lavaboya ve her şeyin kurulması için doldurulmuş güvenli bir yere ihtiyacınız olacak. Bebeğinizin ilk banyosu hakkındaki tüm detaylar için buraya tıklayın .

Bir termometre. Dijital termometreler okuması en kolay olanlardır. Bebeğiniz 3 aylık olana kadar bir kulak termometresini kullanmaktan kaçının.

3 ay – 6 ay

3. ay itibarıyla bebeğiniz, muhtemelen kafasını yukarıda tutabilir ve size sırıtır ve 6. ay itibarıyla muhtemelen tek başına oturacak ve yuvarlanacaktır. O kadar sevimli olacaktır ki ona oyuncaklar, kitaplar ve kıyafetler almaya direnemeyeceksiniz. Ama unutmayın, sevginiz ve ilginiz halen onu en mutlu eden şeylerdir.

Bebek karyolası. Eğer hala bir tane almadıysanız şimdi bebeğinizin içinde uyuması için bir bebek karyolası almanın zamanıdır. Şiltenin sert olduğundan ve bebek karyolasının ahşap çubuklarının birbirinden 2-6 cm ayrı olduğundan emin olun. Bebek karyolalarının çoğu için şilte tabanının yüksekliğini ayarlayabileceksiniz. Bebeğiniz yardım olmadan dik oturduğunda şilte tamamen aşağıya indirilmelidir.

Araç koltuğu. Araç koltuğunu arkaya bakar şekilde tutun ve doğru şekilde kurulduğundan emin olun. Yüksek sandalye. Bebeğiniz katı besinlere başlamaya hazır olduğunda, tipik olarak 5. ve 6. aylar civarında, onu beslemek için yüksek bir sandalyeye sahip olmak isteyeceksiniz. Geniş, temizlemesi kolay ve kolaylıkla çıkarılabilen tepsisi olan bir modeli seçin. Dağınıklığı toparlaması için plastik bir yer paspası almayı da düşünebilirsiniz. Eğer masaya tutturulan bir sandalye seçerseniz tüm dirseklerin sıkı olduğundan ve masanızın bunu destekleyebileceğini kontrol edin.

6 ay – 12 ay

Bebeğiniz hareketlidir ve her olayın içindedir ve olması gereken de budur! Etrafındaki dünya hakkında o kadar heyecanlı ve meraklıdır ki başının derde girmesine engel olamaz. Bu malzemelerin bazılarına sahip olarak onu güvende tutarken öğrenmesi için fırsat vermeye yardımcı olun

Merdiven kapıları. Bebeğiniz artık hareketli olduğundan onu güvende tutmak için ekstra dikkatli olmaya ihtiyacınız vardır. Merdivenleri ve evin belli bazı odalarını yasak bölge haline getirin.

Bebek sırt çantası. Hem siz hem de bebeğiniz bir bebek sırt çantasının özgürlüğünü seveceksiniz. Kendini taşıyıcıdan yukarıya veya dışarıya atamayacağından emin olun ve sizin göremeyeceğiniz şeylere uzanabileceğinin farkında olun.Ağır bir bel/kalça kemeri büyüdükçe ağırlığını taşımanıza yardımcı olacaktır.

Ayakkabılar. Bebeğiniz dışarıda yürüyene kadar gerçek ayakkabılara ihtiyaç duymayacaktır; fakat bu olduğunda, ona iyi uyan ve giyip çıkarması kolay olan ayakkabılar seçin. Yumuşak ayakkabılar en iyisidir.

Plastik tabaklar, bebeklere uygun boyutta çatal kaşık, eğitim fincanları. Katı besinlerin fevkalade ancak dağınık dünyasına hoş geldiniz. Küçük ağızlar için küçük kaşıklar kullandığınızdan emin olun.

Araç koltuğu. Bebeğiniz yardım edilmeden oturuyor ve 9 kg (yaklaşık 9 ay) geliyorsa, öne bakan bir koltukla değiştirmenin zamanı gelmiştir.

Prima alıntı.

Yazar: EK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir